Metadovednosti : spirituální umění terapie - Mindell, Amy; Mindell, Arnold (ANAG, 2009)
Proč je některá terapie účinná a jiná přináší zklamání? Amy Mindell soudí, že to souvisí s křehkou atmosférou, kterou vytvářejí terapeutovy nevědomé pocity a postoje. Když terapeut získá jistý vhled do svých nejhlubších přesvědčení ohledně přírody, lidského rozvoje a jeho spirituálních souvislostí (tedy to, co nazýváme metadovednostmi), může být úspěšnější jako léčitel a duchovní učitel. Amy Mindell zkoumala práci Arnolda Mindella s jednotlivci, páry i skupinami po řadu let a rozpoznala v ní řadu pocitových postojů, pro něž nachází analogie v tradicích Dálného Východu, v učení Dona Juana i v moderní fyzice. Dotýká se i otázky, jak se lze metadovednostem učit: Je to vůbec možné? A jak to provést?
Keywords: odborný výcvik; Preceptorship; Spiritual Therapies; gestalt terapie; okultní vědy; Awareness; psychoterapie; Psychological Theory; Gestalt Theory; Psychotherapy; Gestalt Therapy; gestalt teorie; spirituální terapie; uvědomování si; psychologická teorie