Detekce plicních uzlů na CT obrazech automatickým počítačovým programem - Tůma, Stanislav; Kybic, Jan; Fricová, Markéta; Neuwirth, Jiří; Šanda, Jan; Adla, Theodor; Polovinčák, Michal; Dolejší, Martin (Iga MZ ČR, 2008)
Zpracování vlastní metody hodnocení obrazu na computer-aided diagnosis (CAD) pracovišťi bude využito k automatické počítačové detekci ložisek plicního karcinomu z CT vyšetření. Nález plicních ložisek zjištěných CT vyšetřením bude korelován s výsledky automatické detekce pomocí vlastní vypracované metody hodnocení obrazu na computer-aided diagnosis (CAD) pracovišťi. V rámci projektu bude vypracován počítačový systém automatické detekce ložisek karcinomu plic v počátečním stadiu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Tomography, Spiral Computed; onkologie; pneumologie a ftizeologie; Decision Making, Computer-Assisted; tomografie spirální počítačová; nádory plic; Solitary Pulmonary Nodule; rozhodování pomocí počítače; solitární plicní uzel; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Lung Neoplasms