Exprese molekulárních znaků regulujících vývoj a diferenciaci vlasového folikulu u trichogenních nádorů - Bezděková, Michala (Iga MZ ČR, 2008)
Budou hledány molekulární změny v expresi hladkosvalového aktinu, E-kadherinu, beta-kateninu, c-myc, cyclinu D1 a androgenového receptoru u různých variant tumorů odvozených od vlasového folikulu. Budou sledovány vzájemné vztahy mezi molekulami Wnt signální dráhy na buněčných liniích odvozených od vlasového folikulu. Budou korelovány změny exprese růstových a diferenciačních faktorů u nádorových lezí se souborem pacientů s androgenní alopecií a nealopetickou kůží. K řešení projektu bude použita imunohistochemie, kultivace buněk, elektroforéza, Western blot analýza a imunocytochemie.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Immunohistochemistry; vlasový folikul; mezibuněčné signální peptidy a proteiny; Wnt Proteins; biologie; Neoplastic Processes; buněčné kultury; Intercellular Signaling Peptides and Proteins; Alopecia; alopecie; Hair Follicle; imunohistochemie; Cell Culture Techniques; nádorové procesy; onkologie; dermatovenerologie; proteiny Wnt