Kvalita hlasu u pacientů s časným stádiem karcinomu hrtanu léčených laserovou endoskopickou chordektomií I-V nebo radioterapií - Slavíček, Aleš (Iga MZ ČR, 2008)
Cílem práce je porovnat sledované parametry kvality hlasu a fyziologie pohybu hlasivek po laserových chordektomiích I-V se shodnými parametry po radioterapii.Kvalita hlasu bude objektivizována multidimenzionální hlasovou analýzou. Fyziologie hybnosti hlasivek pomocí videostroboskopie s digitálním zpracováním. Zpracování výsledků bude provedeno programem STATGRAPHICS.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: otorinolaryngologie; nádory hrtanu; hlasové řasy; Radiotherapy; stroboskopie; Laryngeal Neoplasms; Voice Quality; Stroboscopy; Vocal Cords; kvalita hlasu; radioterapie; Laryngectomy; laryngektomie; onkologie