Imunitní a zánětlivé mechanismy v patogenezi nosních polypů - Fundová, Petra (Iga MZ ČR, 2008)
Activované slizniční imunitní buňky u nosních polypů. Úloha růstových faktorů, cytokinů, chemokinů v patogenezi NP. Mechanismy přirozené imunity v patogenezi nosních polypů. Úloha needotelové exprese ICAMů u nosní polypózy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Immunity, Innate; antigen prezentující buňky; otorinolaryngologie; nosní polypy; přirozená imunita; T-lymfocyty pomocné-indukující; Antigen-Presenting Cells; Intercellular Adhesion Molecule-1; Nasal Polyps; mezibuněčná adhezivní molekula-1; slizniční imunita; T-Lymphocytes, Helper-Inducer; Immunity, Mucosal; alergologie a imunologie