Párová a rodinná terapia : stručný sprievodca - Ritvo, Eva C; Glick, Ira D (Vydavateľstvo F, 2009)
\"Obsah: – Vývoj a definície – Fungujúca rodina – Dysfunkčné rodiny – Hodnotenie rodiny – Konceptualizácia chápania problémových oblastí rodiny – Ciele v rodinnej terapii – Rodinná terapia: stratégie a techniky – Priebeh rodinnej terapie – Navodzovanie zmeny v rodinnej terapii: problémy spojenectva a odporu – Rodinná terapia: všeobecné úvahy – Dysfunkčné páry a párová terapia – Manželská a sexuálna terapia – Odlúčenie a rozvod – Indikácie a kontraindikácie v rodinnej terapii – Etické a profesionálne problémy v párovej terapii.
Keywords: Family Therapy; Couples Therapy; psychoterapie; párová terapie; Psychotherapy; rodinná terapie; Marital Therapy; manželská terapie