Nevěřte depresi - Doubravová, Ladislava (Doplněk, 2009)
Knížka je osobní zpovědí autorky, v níž zaznamenává své prožitky z období, kdy onemocněla depresí. Zcela otevřeně a upřímně popisuje nesnadnou životní situaci, jež nemoci předcházela, její plíživý nástup, který si odmítala připustit, i následné dramatické momenty. Přestože jde o vážné téma, autorka jej podává neobyčejně čtivě, s nadhledem, lehkostí a humorem. Knížka tak čtenáři nabízí pohled „zevnitř“ na jednu ze současných civilizačních chorob, přičemž obdobně nemocným lidem se může stát i podporou a nadějí.
Keywords: psychiatrie; Depression; psychologie, klinická psychologie; deprese