Emoční inteligence : jak ji rozvíjet a využívat - Pletzer, Marc (Grada, 2009)
Chtěli byste umět lépe číst druhé lidi? Výborně vycházet s kolegy, partnerem, přáteli i dětmi? S jistotou zvládat konflikty v práci i osobním životě? Emoční inteligence se na škole neučí, přesto je pro spokojený a úspěšný život velice důležitá. Tato knížka vám pomůže výrazně rozvinout emoční a pozorovací schopnosti. Dozvíte se, jak si uvědomovat sebe sama, jak zacházet se strachem a obavami, ale také jak navazovat kontakty a lépe komunikovat s ostatními. Odhalíte své silné a slabé stránky a dočtete se, jak s nimi nakládat. Konkrétní cvičení, řada příkladů a mnoho dalších informací vám pomůžou, abyste se snáze vypořádali s vlastními pocity i s projevy emocí ostatních a uměli o nich komunikovat. Natrénujte si právě ty schopnosti, které jsou nezbytné pro profesní úspěch a naplněný osobní život. Naučte se nakládat s dobrými i špatnými pocity. Rozvíjejte svoji osobní svobodu!
Keywords: Psychology, Social; Emotions; neverbální komunikace; rozvoj osobnosti; Empathy; sebepojetí; interprofesionální vztahy; Self Concept; emoce; komunikace; empatie; interpersonální vztahy; Communication; kognice; inteligence; Interprofessional Relations; psychologie, klinická psychologie; sociologie; Intelligence; Nonverbal Communication; Cognition; Interpersonal Relations; Personality Development; sociální psychologie