Bludy Erika N. : labyrint - Nesvadba, Josef (Lidové nakladatelství, 1974)
Vědeckofantastický román s detektivní zápletkou zavádí na tajemný ostrov v Jaderském moři, do prostředí záhadných parapsychologických společností a nevysvětlitelných úkazů. Příběh, spojující obratně realitu s fantastikou a logiku s absurditou, v podtextu upozorňuje na nebezpečí, které hrozí civilizaci z návyku na drogy i z opiátů ve formě pavědecké literatury
Lidová knihovna ; sv. 44
Keywords: civilizace; psychologie, klinická psychologie; humanitní vědy a umění; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; parapsychologie; Substance-Related Disorders; Civilization; Parapsychology