90 receptů pro zdravou krásu : biokosmetika - Macheteau, Sophie; Guet, Vanina (Computer Press, 2009)
Chcete od kosmetiky mnohem více než to, co vám mohou nabídnout výrobky na trhu? Máte ráda přirozenost a ceníte si svého zdraví? Pak vás jistě potěší 99 skvělých receptů na domácí přípravu přírodní kosmetiky, díky níž svou pleť nebudete zatěžovat konzervanty a průmyslovými přísadami. Můžete si je vyrobit sama nebo společně s kamarádkami, návody z knihy také mohou být inspirací pro různé kreativní kroužky. Tato malá „alchymie“ vám přinese nejen zdravou péči o pleť, ale také radost z vlastního díla, a může potěšit jako velmi netradiční dárek. V knize naleznete recepty na: - přírodní mýdla a sprchové gely - 100% bio deodoranty - 100% přírodní zubní pasty - přírodní odličovače, peelingy a pleťové masky - bio samoopalovací přípravky - hojivé, regenerační a zpevňující krémy a tělová mléka - lesky na rty a parfémy.
Keywords: Beauty Culture; rostliny; Plants; Cosmetics; kosmetický průmysl; Skin Care; kosmetické přípravky; estetická medicína; péče o kůži