Jsi přece ženská-- : malý, lehce feministický rádce - Hauserová, Eva (Grada, 1998)
Každá z dvanácti kapitol je věnována jinému předsudku o ženách a v knize jako celku se rýsuje model, jak by se mohly vztahy mužů a žen v budoucnosti vyvíjet, aniž by docházelo k ponižování příslušníků toho či onoho pohlaví. Kniha je určena především ženám, kterým poskytuje argumenty k obraně proti takzvanému mužskému šovinismu, ale možná zaujme mnohé muže, neboť i ti si často kladou otázky týkající se mužské a ženské role v rodině nebo se zajímají o myšlenky feministického hnutí. Kniha vyžaduje přemýšlivého čtenáře, ale nepočítá s žádným předběžným vzděláním. Psáno lehkým, zábavným stylem.
Psychologie pro každého
Keywords: Psychology, Social; Men; Feminism; interpersonální vztahy; psychologie, klinická psychologie; Interpersonal Relations; rozvoj osobnosti; ženy; sociologie; Personality Development; muži; feminismus; Women; sociální psychologie