Kardiomyopatie - Veselka, Josef; Linhartová, Kateřina; Zemánek, David (Galén, 2009)
Tato publikace shrnuje informace o kardiomyopatiích známé do poloviny oku 2009 a nabízí je čtenáři ve formě, která nevyžaduje předběžné hlubší znalosti kardiologie. Kardiomyopatie nebyly v české literatuře tímto způsobem doposud zpracovány, proto autoři doufají, že jejich monografie pomůže kardiologům, internistům i praktickým lékařům k lepšímu pochopení této problematiky. Konečným cílem je pak lepší péče o pacienty s těmito onemocněními.
Klinická kardiologie
Keywords: Medication Therapy Management; Cardiomyopathy, Dilated; Cardiac Surgical Procedures; hypertrofická kardiomyopatie; diagnostické techniky kardiovaskulární; management farmakoterapie; kardiomyopatie; Cardiomyopathies; dilatační kardiomyopatie; Cardiomyopathy, Hypertrophic; Cardiomyopathy, Restrictive; kardiologie; diferenciální diagnóza; Diagnosis, Differential; kardiochirurgické výkony; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; restriktivní kardiomyopatie