Nová protinádorová léčiva a léčebné strategie v onkologii - Klener, Pavel; Klener, Pavel (Grada, 2010)
Monografie shrnuje nejnovější poznatky o zaváděných metodách systémové léčby nádorových onemocnění. Obecná část vymezuje postavení konvenční chemoterapie v kontextu s nově zaváděnými metodami cílené léčby a vysvětluje základní mechanismy účinku cílených terapeutik. Speciální část podává charakteristiky nově zaváděných konvenčních i epigenetických cytostatik, monoklonálních protilátek a dalších prostředků cílené léčby. Kniha je určena pro onkology a hematology, ale též pro internisty, pediatry atd.
Keywords: protinádorové látky; Antineoplastic Agents; monoklonální protilátky; Antibodies, Monoclonal; farmacie a farmakologie; onkologie; Medication Therapy Management; Neoplasms; Medical Oncology; nádory; Immunologic Factors; lékařská onkologie; management farmakoterapie; imunologické faktory