Psychologie environmentálních problémů - Winter, Deborah Du Nann; Koger, Susan M (Portál, 2009)
Kniha propojuje psychologické poznatky s tématy ochrany přírody a životního prostředí. Autorky aplikují poznatky šesti základních psychologických směrů (psychoanalýzy, sociální psychologie, behaviorismu, kognitivní psychologie, fyziologické psychologie a holistických proudů v psychologii) na téma soudobých environmentálních problémů a rizik.
Keywords: psychologie aplikovaná; Psychology, Applied; Cognition; Holistic Health; Ecology; životní prostředí; sociální psychologie; Freudian Theory; holistické zdraví; behaviorismus; Environment; Psychology, Social; psychologie, klinická psychologie; Freudova teorie; Behaviorism; kognice; ekologie; environmentální vědy