Sborník referátů XXXI.soudně psychiatrické a psychologické konference : (XVI. mezinárodní česko-slovenské) : Valtice (Morava), 15.-18. října 2008 - Krekule, Petr (Galén, 2009)
Sborník příspěvků z XXXI. soudně psychiatrické a psychologické konference, které se konala 15.–18. října 2008 v moravských Valticích. Referáty byly rozděleny do několika okruhů zabývajících se problematikou používání omezovacích prostředků, agresivity, adiktologie, sexuologie a občansko-právními aspekty, zejm. otázkou způsobilosti k právním úkonům, odškodňovacích záležitostí a problematiky rodinné. K budoucnosti byly zaměřeny referáty týkající se informačních technologií, etologie a ukládání zabezpečovací detence. Zvláštní blok byl věnován forenzně psychologickým otázkám, lidským právům a forenzní dětské a adolescentní psychiatrii.
Keywords: soudní psychiatrie; soudní lékařství; Psychology, Applied; psychiatrie; psychologie aplikovaná; Forensic Psychiatry; psychologie, klinická psychologie