Hořký bejlí - Kubátová, Marie; Hašková, Eva (Kruh, 1981)
Pohádky z Krakonošova království, vážící se k jednotlivým krkonošským bylinám, napsala autorka, magistra farmacie a sběratelka krkonošského folklóru, podle lidových vypravěčů v místním nářečí
Prostor, próza
Keywords: lingvistika; etnobotanika; Ethnobotany; Krkonoše; Linguistics; botanika; humanitní vědy a umění