Nejkrutější psychopati v dějinách - Marlowe, John (Alpress, 2009)
V každém období lidských dějin se našli jedinci, kteří se vyžívali v krutém násilí, nelítostném mučení a týrání náhodných nebo pečlivě volených obětí. Zatímco zločincům z dávných dob kralují Alžběta Báthoryová a Vlad III., viktoriánské éře vévodí Jack Rozparovač. Ve 20. století se vyskytla nová kategorie pachatelů: sexuálně motivovaní psychopati a sérioví vrazi. Z příběhů jednotlivých vrahů a jejich obětí mrazí v zádech stejně jako z vědomí, že naprostá většina z nich působí jako příjemný soused odvedle.
Keywords: psychiatrie; Crime; Psychopathology; zločin; psychopatologie; právo, zákonodárství