Oxidační poškození DNA v buňkách kostní dřeně pacientů s myelodysplastickým syndromem typu refrakterní anémie s a nebo bez věnečkových sideroblastů - Šišková, Magda; Novotná, Božena (Iga MZ ČR, 2009)
Stanovení nespecifického oxidačního poškození DNA v buňkách glykophorin A+ a A- frakce kostní dřeně pacientů s RA a RARS pomocí alkalické verze kometového testu kombinované s aplikací restrikčních enzymů rozpoznávajících oxidované base DNA. Stanovení malondialdehydových aduktů v DNA buněk glykophorin A+ a A- frakce kostní dřeně pacientů s RA a RARS pomocí imunoslot blotu. Porovnání stupně specifického a nespecifického oxidačního poškození DNA s rizikem transformace do akutní leukémie.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: onkologie; Anemia, Sideroblastic; Leukemia, Myeloid, Acute; myelodysplastické syndromy; Anemia, Refractory; akutní myeloidní leukemie; imunoblotting; vyšetřování kostní dřeně; hematologie a transfuzní lékařství; Myelodysplastic Syndromes; apoptóza; poškození DNA; DNA Damage; Malondialdehyde; Bone Marrow Examination; Immunoblotting; sideroblastická anemie; malondialdehyd; refrakterní anemie; biologie; Apoptosis