Studium inhibitorů apoptosy jako diagnostických a prediktivních nádorových biomarkerů u karcinomu plic - Křepela, Evžen; Procházka, Jan; Zatloukal, Petr; Fiala, Pavel (Iga MZ ČR, 2009)
Analýza exprese inhibitorů apoptosy molekulárně-biochemickými metodami v nádo-rech plic, plicním parenchymu, bioptických a cytologických vzorcích a sputu od pacientů s karcinomem plic a studium jejich významu jako nádorových biomarkerů u karcinomu plic.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: onkologie; nádorové biomarkery; Apoptosis Inducing Factor; Biomarkers, Tumor; Predictive Value of Tests; faktor vyvolávající apoptózu; Lung Neoplasms; apoptóza; pneumologie a ftizeologie; nádory plic; Inhibitor of Apoptosis Proteins; inhibitory apoptózy; Caspase 9; apoptozómy; Apoptosomes; Proteinase Inhibitory Proteins, Secretory; kaspasa 9; prediktivní hodnota testů; biologie; Apoptosis; sekreční inhibitory proteinas