DD3, nový nádorový marker pro včasnou genovou diagnostiku karcinomu prostaty - Klečka, Jiří; Hora, Milan; Pešta, Martin; Holubec, Luboš (Iga MZ ČR, 2009)
Cílem studie je zhodnotit význam detekce DD3 genu pomocí RT-PCR metodiky pro včasnou diagnostiku karcinomu prostaty a provést srovnání s běžně užívanými diagnostickými metodami jako jsou PSA, per rectum vyšetření a transrektální sonografie prostaty(TRUS)Hlavními srovnávací parametry diagnostické validity budou senzitivity, specifity, pozitivní a negativní prediktivní hodnoty a relativní rizika jednotlivých vyšetření. Dosažená data budou prezentována jak orální tak písemnou formou na domácích a zahraničních odborných akcích. Výsledky budou využity pro zpřesnění včasné diagnostiky karcinomu prostaty s následnou možnou radikální a kurabilní terapií
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Prostatic Neoplasms; prostatický specifický antigen; Predictive Value of Tests; Men; Prostate-Specific Antigen; prediktivní hodnota testů; andrologie; Molecular Diagnostic Techniques; kalikreiny; Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction; diagnostické techniky molekulární; Kallikreins; muži; nádory prostaty; polymerázová řetězová reakce s reverzní transkripcí; onkologie