Zárodečné mutace genu PML u pacientů s nádorovými onemocněními - Plevová, Pavlína; Křepelová, Anna; Balcar, Alfons; Walczysková, Sylwia; Černá, Dita; Ježíšková, Ivana; Jurčková, Nikola; Šilhánová, Eva; Čuřík, Romuald; Dvořáčková, Jana; Puchmajerová, Alena (Iga MZ ČR, 2009)
Bude pátráno po zárodečných mutacích genu PML u pacientů s nádory prsu a kolorekta, u nichž je podezření, že onemocnění mohlo vzniknout na podkladě hereditární predispozice. Bude stanovena amplifikace genu pro cyklin D1 a ZNF217 ve vzorcích nádorů prsu na podkladě hereditární predispozice a sporadických a pátráno po rozdílech mezi oběma skupinami nádorů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: biologie; zárodečné mutace; transkripční faktory Krüppel-like; Colorectal Neoplasms; Kruppel-Like Transcription Factors; Germ-Line Mutation; nádory prsu; kolorektální nádory; Cyclin D1; Gene Amplification; protein SUMO-1; Breast Neoplasms; cyklin D1; amplifikace genu; hematologie a transfuzní lékařství; SUMO-1 Protein; onkologie