Námluvy škorpionů - McClure, Ken (Alpress, 2003)
V Nemocnici svatého Tomáše zemřou náhle a v krutých bolestech tři lidé. Všichni tři mrtví přišli do styku s novým antibiotikem, jež se ve fakultní nemocnici právě testuje. Doktor Anderson proto odjíždí do experimentální genetické laboratoře V Tel Avivu, aby záhadě přišel na kloub. Kniha vyšla i pod názvem: Jak bodá štír.
Klokan
Keywords: humanitní vědy a umění; Medicine in Literature; lékařství v literatuře; lékařství