Cvičení pro zdravá záda - Fielding, Deborah; Fielding, Simon (Svojtka & Co, 2010)
Kniha je praktickým průvodcem pro každého, kdo se ve svém životě setkal s bolestmi zad. Obsahuje cenné rady a cvičební programy, které mohou napomoci rychlejšímu zotavení a zabránit opakování těchto potíží v budoucnosti. Pomocí srozumitelných fotografií znázorňujících krok za krokem každý cvik vás provede řadou pečlivě odstupňovaných cvičebních programů vytvořených speciálně tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a možnostem – cvičební programy obsažené v knize vyhovují všem věkovým skupinám a fyzickým schopnostem. Najdete zde nejen cviky, kterými si můžete pomoci od bolesti na pracovišti či na cestách, ale i vhodná relaxační cvičení a polohy, vysvětlení, jak vaše záda ovlivňuje správné držení těla a zdravý životní styl i rady, jak problémům se zády předcházet.
Keywords: bolesti zad; tělovýchovné lékařství; techniky cvičení a pohybu; Back Pain; Exercise Movement Techniques