Bylinář Heleny Růžičkové - Růžičková, Helena; Formáčková, Marie (Tváře, 2004)
Byliny byly velkou láskou herečky Heleny Růžičkové, důvěřovala jim a nedovedla si svůj život bez nich představit. Díky své mamince, která pocházela z bývalé Jugoslávie, znala snad každou bylinku a uměla ji použít ku prospěchu svému, svých blízkých a vlastně každého, kdo s ní přišel do kontaktu. Vařila bylinné čaje, připravovala různé tinktury, zavařeniny, likéry, ale také masti a vynikající pokrmy. Každou bylinu uměla zužitkovat, z každé si dovedla vzít to nejlepší.
Keywords: Plant Extracts; rostlinné extrakty; léčivé rostliny; alternativní lékařství; Plants, Medicinal; botanika; fytoterapie; Phytotherapy