Nedovolte mozku stárnout - Bragdon, Allen D; Gamon, David (Portál, 2009)
Poklesu výkonnosti mozkové činnosti se můžeme úspěšně bránit tím, že budeme mozek trénovat duševními cvičeními. Kniha kombinuje poznatky neuropsychologie o tom, co se v průběhu života děje s naším mozkem, s testy a technikami ukazujícími, jak si až do stáří zachovat přesně pracující mysl. Autoři radí, co dělat, když se objeví známky poškození paměti. Čtenáři se také dozvědí, které problémy paměti a myšlení jsou běžné a není třeba se jimi znepokojovat. Kniha přístupnou formou přináší nejnovější výzkumná zjištění a je odlehčená hrami a hádankami.
Keywords: odborný výcvik; Aging; paměť; Alzheimerova nemoc; psychologie, klinická psychologie; Thinking; Memory; Brain; Preceptorship; Alzheimer Disease; stárnutí; mozek; myšlení