Brevíř úspěšného lékaře - Urban, Miloslav (Olympia, 2010)
Věhlasný lékař a spisovatel Miloslav Urban (1940–2006) s chápavým humorem vykresluje život posluchače medicíny a poutavě vypráví o četných úskalích, která čekají na začínajícího lékaře. Věrně líčí atmosféru zdravotních středisek a nemocnic i charakteristické postavy pacientů a na řadě drobných humorných příběhů demonstruje smysl a velkou zodpovědnost práce lékaře.
Keywords: Medicine in Literature; humanitní vědy a umění; lékařství v literatuře