Agonie - Cook, Robin (Knižní klub, 2010)
Jennifer Hernandezová studuje medicínu v Kalifornii a právě jí začíná stáž na chirurgii. Ale v té chvíli umírá v Indii její babička Maria Hernandezová, která tam odjela na operaci kyčle, protože ve Spojených státech na ni neměla dost peněz. Ač byla jinak zdravá, zemřela dvanáct hodin po operaci na nevysvětlitelné komplikace. Než Jennifer doputuje do Dillí, aby se postarala o pohřeb, umírá ve stejné nemocnici a za stejně podivných okolností další americký pacient. A další den v jiné nemocnici třetí. Jennifer tuší souvislosti a přivolá na pomoc své přátele, doktory Jacka Stapletona a Laurie Montgomeryovou. Stihnou vše vyřešit dřív, než se nemocnice těl zbaví?
Keywords: lékařství v literatuře; humanitní vědy a umění; Medicine in Literature