Psychoanalýza všednosti - Stern, Jan (Malvern, 2010)
Autorova pátá kniha esejů. Freudiánská pitva všednosti, v níž se analýze podrobí otevřená lednice, kopací míč, kaluž, sníh, nafukovací člun, vlas v jídle či samolepky v metru. Autor si pokládá zásadní otázky jako: Proč jsou gayové pohlední?, Proč si vlastně žena pořizuje muže?, Proč jsou dnešní dívky nesnesitelné? či Jaký je smysl života?. Odhodlává se rovněž k herezi a reformuluje Freudovu teorii snu, pudu smrti, chybného úkonu i Ega. Nechybí ani tradiční výklady řady pohádek či seriálů Včelka Mája a Spadla z oblakov.
Keywords: Psychology, Social; Freudian Theory; psychoanalýza; psychologie, klinická psychologie; sociologie; Freudova teorie; sociální psychologie; Psychoanalysis