Bezedná propast - McClure, Ken (Alpress, 2009)
Gavin se na univerzitě v Edinburghu věnuje výzkumu rakoviny. Jeho nestandardní postupy ho přivedou na způsob, jak nově využít cenný lék, který byl před dvaceti lety stažen z trhu. Z průlomu se raduje už i proto, že s touto nemocí bojuje matka jeho přítelkyně Caroline. K jeho úžasu neprojeví nikdo z odborníků ani firem o účinný lék zájem. Proč se někteří snaží zabránit mu v dalším výzkumu?
Klokan
Keywords: humanitní vědy a umění; Medicine in Literature; lékařství v literatuře; lékařství