Detekce neuroanatomických rizikových faktorů pro bipolární poruchu - Höschl, Cyril (Iga MZ ČR, 2009)
Provedeme MRI volumetrii mozku u potomků rodičů s bipolární poruchou a to jak psychiatricky zdravých, tak postižených poruchou nálady, a u párovaných zdravých kontrol, s cílem detekovat primární neuroanatomické rizikové faktory pro bipolární poruchu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Bipolar Disorder; Magnetic Resonance Imaging; limbický systém; hipokampus; Neuroanatomy; bipolární porucha; Limbic System; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; magnetická rezonanční tomografie; časná diagnóza; Brain Diseases; Risk Factors; amygdala; nemoci mozku; Amygdala; cingulární gyrus; rizikové faktory; Early Diagnosis; Hippocampus; psychiatrie; Gyrus Cinguli; neuroanatomie