Monitorování krevního tlaku v klinické praxi a biologické rytmy - Homolka, Pavel (Grada, 2010)
Na našem odborném knižním trhu jedinečná publikace, která komplexně zpracovává 48hodinové až 7denní měření krevního tlaku tak, jak je dnes preferováno pro velkou variabilitu na mnoha významných světových pracovištích. Kniha je určena lékařům hodnotícím 24hodinové a delší profily krevního tlaku - internistům, kardiologům a praktickým lékařům. Praktická publikace, která nabízí i mnoho příkladů z praxe, je bohatě obrazově dokumentována - najdete v ní na 170 tabulek, grafů, fotografií a schémat.
Keywords: biologické hodiny; měření krevního tlaku; klinické lékařství; Clinical Medicine; fyziologie; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; Biological Clocks; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; hematologie a transfuzní lékařství; diagnostické techniky kardiovaskulární; Blood Pressure Determination