Šok - Cook, Robin (Knižní klub, 2002)
Dvě studentky se během svého postgraduálního studia rozhodnou vylepšit si finanční situaci tím, že se přihlásí jako dárkyně vajíček na exkluzivní klinice pro léčení neplodnosti. Obě podstoupí odběr, dostanou dobře zaplaceno, ale ze zvědavosti se začnou zajímat o činnost kliniky více, než by se dalo očekávat. Jejich zvědavost narazí na nepochopitelný nedostatek informací, což v dívkách vzbudí ještě větší zájem. Když se jejich pátrání přiblíží k odhalení nezákonných aktivit a podivných genetických machinací, stanou se obě dívky cílem vražedných útoků neznámého organizátora.
Keywords: humanitní vědy a umění; Medicine in Literature; lékařství v literatuře