Teorie práva - Boguszak, Jiří; Čapek, Jiří; Gerloch, Aleš (Eurolex Bohemia, 2001)
Systematické vymezení základních principů teorie práva. Teorie práva se zabývá tím, co přesahuje rámec jednotlivých právních odvětví a co je současně společné právu v obecném smyslu slova.
Keywords: právo, zákonodárství; Jurisprudence; právní vědy