Claude Bernard - život a dílo - Bernard, Claude; Poupa, Otakar (SZdN, 1961)
Spis jednoho z nejslavnějších zakladatelů moderní vědecké fyziologie je uveden životopisnou črtou a zakončen studií, která analyzuje problémy metody v díle geniálního vědce, jenž svými objevy vyvracel idealistické předsudky v biologii
Keywords: Physiology; fyziologie