Základy klinické výživy - Kohout, Pavel; Kotrlíková, Eva (Forsapi, 2009)
Kniha Základy klinické výživy přináší lékařům, studentům medicíny či nutričním terapeutům nebo zdravotním sestrám základní informace o diagnostice malnutrice a její léčbě. Podrobně se věnuje jednotlivým součástem léčby – dietnímu systému, enterální i parenterální výživě, indikacích i způsobech aplikace.
Informační servis pro lékaře ; sv. 1
Keywords: nutriční terapie; parenterální výživa; Parenteral Nutrition; dietoterapie; klinické lékařství; Clinical Medicine; Nutrition Therapy; poruchy výživy; Nutritional Support; Diet Therapy; nutriční podpora; Nutrition Disorders; enterální výživa; vnitřní lékařství; Enteral Nutrition; metody výživy; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Feeding Methods