Mít, nebo být? - Fromm, Erich; Lusk, Jan (Aurora, 2001)
Kniha, která by neměla ujít žádnému čtenáři, který chce přemýšlet o světě. Cítíme, že se světem není něco v pořádku, i když bychom těžko definovali, v čem to vlastně vězí. Věda odpovídá na řadu otázek, ale je všemocná? Erich Fromm - psycholog, sociolog a filozof světového jména - vidí podobně jako vědci varující před bezuzdným vyčerpáváním přírodních zdrojů úskalí budoucího vývoje.
Keywords: náboženství a psychologie; sociální psychologie; Psychology, Social; Life Style; životní styl; Religion and Psychology; humanitní vědy a umění; Psychoanalysis; Ownership; sociologie; psychoanalýza; vlastnictví; psychologie, klinická psychologie