Holokaust - Benz, Wolfgang; Hradská, Katarína (Vydavateľstvo F, 2010)
Vyvražďovanie európskych Židov je najhroznejšou udalosťou minulého storočia. Viac ako 6 miliónov ľudí sa stalo obeťami nacionálno-socialistického rasistického bludu a „konečného riešenia židovskej otázky“. Wolfgang Benz opisuje v tejto knihe príčiny a priebeh holokaustu, uvádza fakty, čísla a dôkazy. Jeho kniha je vynikajúcim úvodom pre všetkých, ktorí sa chcú vážne vysporiadavať s históriou holokaustu. Wolfgang Benz je profesorom pre výskum antisemitizmu na Technickej univerzite v Berlíne. Vydal viaceré publikácie o dejinách Židov v Tretej ríši a o. i. aj štandardné diel „Židia v Nemecku 1933 -1945“ a „Dimenzia genocídy“.
Kauza Homo Sapiens
Keywords: lidská práva; nacionální socialismus; Jews; holocaust; Slovakia; Slovenská republika; National Socialism; Holocaust; humanitní vědy a umění; židé