Základy lékařské chemie a biochemie - Matouš, Bohuslav (Galén, 2010)
Publikace je základním učebním textem předmětu lékařská chemie a biochemie pro studenty všeobecného lékařství a zubního lékařství. Některé její části mohou sloužit i studentům nelékařských zdravotnických oborů a také jako pomůcka při postgraduálním studiu i v přípravě na atestace různých medicínských oborů. Kniha se člení do čtyř základních oddílů: první seznamuje se základy fyzikální, bioanorganické a bioorganické chemie, druhý se základy biochemie, třetí představuje základy buněčné a molekulární biologie a poslední část pojednává o biochemii orgánů a funkcí. V závěru jsou popsány základy chemického a lékopisného názvosloví a shromážděny hlavní internetové zdroje k výuce lékařské chemie, biochemie a molekulární biologie.
Keywords: biochemie; klinická chemie; Medicine; Chemistry, Clinical; lékařství; chemie; Biochemistry; chemie, klinická chemie; Chemistry