Pijme víno! : pro zdraví a potěšení - Formáčková, Marie; Venyš, Ladislav; Renčín, Vladimír (ELK, 2010)
V knize Pijme víno! Pro zdraví a potěšení se autoři pokusili ve dvaceti kapitolách přiblížit čtenářům srozumitelným, čtivým a zábavným způsobem to nejdůležitější, co by o vínech a jejich různých druzích měli vědět. Kromě přehledně podané historie pěstování vinné révy a výroby vína u nás i jinde v Evropě se zde čtenář seznámí s charakteristickými rysy nejznámějších druhů našich vín.
Keywords: zájmy a záliby; Health; Alcohol Drinking; Wine; ochranné látky; Vitis; zdraví; víno; Protective Agents; pití alkoholu