Vivisectio mundi, aneb, povídání o věcech obyčejných i nevšedních - John, Ctirad; Houdek, František (Galén, 2011)
Většinu textu této knihy tvoří dialog, tedy forma, kterou si oblíbili staří učenci (Platón, Sokrates, Galileo a další). Jde o upřímný, někdy až neúprosný slovní ping-pong dvou vzdělanců, z nichž jeden se stylizuje spíše do role nerudného pesimisty, druhý, o generaci starší, pak zůstává sám sebou, tedy laskavým optimistou. ISBN pro formát PDF 978-80-7262-788-2, pro formát PDF pro čtečky 978-80-7262-789-9
Almanach medicíny ; sv. 23
Keywords: zaměstnání; Philosophy; filozofie; Medicine; věda; Death; Love; Science; Occupations; láska; lékařství; smrt; humanitní vědy a umění; Life; život