Vzpomínky na minulost, aneb, Experimenty odhalují tajemství pravěku - Malinová, Renata; Malina, Jaroslav (Profil, 1982)
Vzpomínky na minulost aneb experimenty odhalují tajemství pravěku. Tato kniha nám dovoluje vydat se na na výpravu do dávných časú. Zavede nás nejen po Dänikenových stopách k nejrůznějším záhadám, jež lze právě pomocí experimentu takřka bezezbytku vysvětlit pozemským způsobem, dozvíme se zní však také, co je to experimentální archeologie, jak se chovají opuštěné věci, co dokáže pazourkový skalpel, jak se stavěla pravěká obydlí a mnoho dalších zajímavých skutečností ze života našich předků, jimž vlastně vděčíme za bezpočet myšlenek a jednoduchých vynálezů, které nám umožnily dnešní způsob života...
Keywords: Culture; Anthropology, Cultural; kultura; archeologie; Archaeology; Paleontology; antropologie; kulturní antropologie; paleontologie; dějiny starověku; History, Ancient