Ať žije alkohol, aneb, Přítel a lék - Budinský, Václav (Agentura Lucie, 2010)
Mezi významné cíle této knihy patří zdůraznit nesmírně pozitivní roli alkoholu v životě člověka, nastínit jeho historické, společenské, kulturní, zdravotní, sociologické i ekonomické funkce. Hlavními dvěma úkoly, které si autor klade, je na jedné straně propagace nového, výhradně pozitivního vztahu k tomuto významnému fenoménu, což ovšem vůbec nevylučuje boj proti negativním důsledkům jeho nadměrné, nevhodné či nežádoucí konzumace, na druhé straně koncipování nového systému výchovně formativního působení na děti, mládež i dospělé s cílem poskytnout veškeré významné a objektivní informace.
Keywords: Alcohol Drinking; Alcoholic Beverages; Health Knowledge, Attitudes, Practice; alkoholické nápoje; adiktologie; pití alkoholu; zdraví - znalosti, postoje, praxe; alkoholismus; Alcoholism