Partnerské vztahy, aneb, Návod na přežití - Volemanová, Šárka; Vebrová, Alexandra; Derzsiová, Alena (Česká televize, 2010)
Prožijte skutečné příběhy skutečných lidí! Kniha navazující na stejnojmenný TV pořad vás seznámí s jednotlivými stádii partnerského vztahu od výběru partnera, zamilovanosti, lásky až k manželskému soužití. Součástí každé z 26 kapitol (např. Seznamovací strategie současné doby, Žárlivost, Nevěra, Rozchod, Vztah na dálku, Co muži a ženy od vztahu očekávají, Sexualita v partnerských vztazích, Lidé kolem vztahů a jak s nimi jednat) je konkrétní příběh a jeho rozuzlení z pohledu muže a ženy, partnerský test, odborný výklad psychologa, „partnerské desatero“ i postřehy z natáčení.
Edice České televize
Keywords: Men; Women; Interpersonal Relations; muži; ženy; sociologie; interpersonální vztahy; psychologie, klinická psychologie