Sestry v nouzi : syndrom vyhoření, mobbing, bossing - Venglářová, Martina (Grada, 2011)
Publikace jako jediná mapuje oblasti, které syndrom vyhoření potencují: problematické vztahy v týmech, konflikty s nadřízenými, sexuální obtěžování, psychický tlak spojený s transformací zdravotnictví. Kniha přináší praktický pohled na diagnostiku těchto jevů, je doplněna orientačními dotazníky a testy a hlavně postupy, které se osvědčily při zvládání problémů v praxi. Pro ilustraci jsou uvedeny kazuistiky jednotlivých problémů sester z praxe. Mezi doporučeními se objevuje také stále málo dostupná supervize ošetřovatelských týmů.
Sestra
Keywords: Stress, Psychological; Conflict, Psychological; Interpersonal Relations; ošetřovatelství; Burnout, Professional; konflikt (psychologie); profesionální vyhoření; Professional Misconduct; psychický stres; obětní beránek; psychologie, klinická psychologie; psychoterapeutické procesy; Scapegoating; zdravotní sestry; Nurses; ošetřovatelství praktické; Psychotherapeutic Processes; nesprávné profesionální chování; interpersonální vztahy; Nursing, Practical