Strategie a metody vědecké práce v přírodních vědách : filozofické názory a komunikační dovednosti - Tkadlec, Emil (Univerzita Palackého v Olomouci, 2011)
Příručka si klade dva hlavní cíle: seznámit čtenáře se základními filozofickými názory na vědeckou strategii poznávání v kontextu jejího historického vývoje a současně být vodítkem k získání dovedností, které jsou nezbytné pro úspěšné publikování vědeckých výsledků v mezinárodních časopisech a vědeckých konferencích. V první části autor přibližuje vývoj názorů na strategii vědeckého bádání a vysvětluje důležité pojmy, které jsou s tímto poznávacím procesem spojeny. Druhá část knihy je zaměřena na získání praktických dovedností, které jsou potřebné pro vyhledávávní informací v akademickém prostředí, na metody digitalizace dat a zásady psaní odborného textu.
Keywords: Science; přírodní vědy; komunikace; Natural Science Disciplines; humanitní vědy a umění; filozofie; Publications; Communication; psychologie, klinická psychologie; věda; Philosophy; publikace; věda a výzkum