Anafylaxe : život ohrožující alergie - Petrů, Vít; Krčmová, Irena (Maxdorf, 2011)
V populaci neustále přibývá alergiků, narůstá nejenom množství astmatiků, ekzematiků, lidí s alergickou rýmou, ale i těch, kteří reagují na kontakt s alergizujícími činiteli prudce, anafylakticky. A právě proto Česká iniciativa pro astma, o. s. p. (ČIPA), dala podnět ke vzniku této malé publikace. Je věnována široké laické veřejnosti k šíření znalostí o příčinách, projevech, léčbě i prevenci anafylaxe. Jenom ten, kdo je do této problematiky zasvěcen, ví, jak pomoci sám sobě nebo někomu jinému v případě ohrožení života anafylaxí.
Edice ČIPA
Keywords: ambulantní péče; Anaphylaxis; Emergency Medicine; Ambulatory Care; First Aid; první pomoc; alergologie a imunologie; urgentní lékařství; anafylaxe