Angličtina pro fyzioterapeuty - Gogelová, Helena (Grada, 2011)
Na českém knižním trhu dosud chybějící publikace určená fyzioterapeutům, rehabilitačním lékařům, studentům fyzioterapie a lektorům zdravotnické angličtiny. Nepostradatelná příručka také pro ty, kteří se chystají vycestovat za prací či studiem do anglicky mluvících zemí. Dílo přehledně mapuje oblast fyzioterapie, přičemž se soustřeďuje na jazykové schopnosti a slovní zásobu potřebné pro praxi. Kniha je koncipována jako jazyková učebnice, každá kapitola obsahuje úlohy, umožňující důkladné procvičení a zažití příslušné odborné terminologie.Autorka je profesí fyzioterapeutka se zahraniční zkušeností, která se věnuje výuce zdravotnické angličtiny.
Keywords: terminologie jako téma; Physical Therapy Specialty; Terminology as Topic; angličtina; studium lékařství; pedagogika; Linguistics; Education, Medical; rehabilitační a fyzikální medicína; lingvistika, lékařská terminologie; fyzioterapie (obor); lingvistika