Uzdravte se láskou : potřeba duševní očisty - Simon, David (Knižní klub, 2011)
Návod na sebeuzdravení, cesta k tomu, jak se naučit mít rád sebe sama i druhé. Autor - lékař praktikující holistický přístup k léčbě a kromě tradiční medicíny uznávající také alternativní postupy - zdůrazňuje význam emoční a duchovní podstaty člověka. Právě zde je třeba hledat mnoho příčin zdravotních problémů, které nás sužují a jejichž kořeny mohou spočívat již v raných fázích našeho života. Dětství, vztah s rodiči, partnerské vztahy, životní překážky... to vše se zapisuje do naší emoční historie a zanechává v nás následky. Mnohá duševní a emoční traumata pak způsobují, že se bojíme lásku přijímat i dávat, neumíme se mít rádi. A zároveň v sobě minulé zážitky potlačujeme. Tím si jen komplikujeme život a zdraví, duševní i fyzické. Proto kniha poskytuje praktický návod, jak nalézt a rozpustit nahromaděné bolestné zážitky a vzpomínky, začít žít spokojeně a svobodně, nalézt lásku.
Keywords: emoce; Complementary Therapies; Self Medication; jóga; meditace; komplementární terapie; sebepojetí; Love; alternativní lékařství; metafyzické vztahy mezi duší a tělem; Self Concept; Meditation; Mind-Body Relations, Metaphysical; láska; samoléčba; Emotions; Yoga; tělovýchovné lékařství