Průvodce rodičů dětí s poruchou autistického spektra : jak začít a proč - Straussová, Romana; Knotková, Monika (Portál, 2011)
Kniha se snaží přiblížit potíže dítěte s poruchou autistického spektra (PAS). Umožňuje pochopit hlubokou příčinu těchto potíží a na základě tohoto pochopení navést rodiče a vychovatele na cestu k účinné pomoci. V neposlední řadě se je snaží k této nesnadné cestě motivovat, a to s využitím rodičovského citu – vždyť každý rodič zná své dítě nejlépe.
Rádci pro zdraví
Keywords: pedagogika; Autistic Disorder; Education, Special; autistická porucha; vztahy mezi rodiči a dětmi; speciální vzdělávání; výchova dítěte; Parent-Child Relations; Child Rearing