Kdopak to mluví : tajemství řeči kojence - Kiester, Sally Valente; Kiester, Edwin; Orlová, Kateřina (Ikar, 2011)
Téměř učebnicový přehled jemných odstínů neverbální komunikace, který vám pomůže pochopit, co chce dítě sdělit, když pláče, usmívá se, vrní, gestikuluje nebo špulí rtíky, a jak na něj co nejlépe reagovat. Natažený prstík, pohled vzad, nesmělý úsměv vyjadřují složité myšlenkové pochody. Rozpoznání signálů, jimiž kojenci sdělují své potřeby, touhy, pocity, preference a nálady, pomůže v komunikaci novopečeným, ale i zkušeným rodičům. Rychlé a správné dešifrování řeči kojence je cestou k rodinné spokojenosti
Keywords: vývoj dítěte; Nonverbal Communication; kojenec; Communication; pediatrie; Language Development; Infant; vývoj řeči; neverbální komunikace; Child Development; komunikace; psychologie, klinická psychologie